Wie ben ik?

wiebenikIk zal me op deze pagina even voorstellen. Ik ben Bauke Huitema, geboren in 1957 en rijd al vanaf mijn 18e BMW, van een R75/5 naar een R100RS. In het begin van de jaren ’80 heb ik 6 jaar bij Simon Schram Motoren in Wolvega gewerkt. Na een motorloze periode van zo’n 30 jaar, ben ik weer begonnen met rijden. Eerst op een BMW R1100RS, maar deze heb ik al snel ingeruild op een BMW K1200LT toerbuffel. Na die 30 jaar bleken namelijk niet alleen de motoren te zijn veranderd, maar ook ik/wij. Inmiddels rijden mijn vrouw Anneke en ik al weer enkele jaren op onze 2e LT. Ook deze is weer  vervangen en  na 4 Jaar K1600GT hebben we nu een K1600 B Grand America.

In 2015 begon het weer te kriebelen en leek het me leuk om weer wat te gaan sleutelen. Toen ik bij Simon Schram Motoren werkte had ik al eens een R75GS gebouwd, samen met mijn broer. Die is, nog niet eens heel lang geleden, verkocht aan Thijs Hut van Boxerlijn te Buitenpost. Ik heb contact gezocht met Thijs, en hem de vraag gesteld of hij ook een leuk ‘project’ had staan. En jawel, hij had nog een BMW K100 staan, die wel een goede opknapbeurt kon gebruiken. Voor een nette prijs kon ik deze overnemen. Uiteindelijk kom ik thuis met twee K100 BMW’s, één opknapper en één al half gesloopte motorfiets voor onderdelen.

Deze aankoop werd mijn ‘Project 1’, de Flyingbrick. Deze kun je ook terugvinden hier op mijn website, met een compleet verslag van aankoop tot eindresultaat. Inmiddels volgen er al nieuwe projecten! Op dit moment ben ik bezig met de restauratie van een R100RS van 1981.  Project 6.